Vår historia

Vi har länge haft en tanke om att komma igång med ett rökeri för kött och fisk. Vi fick under sommaren 2017 tag på en specialtillverkad lastbil som var inredd med rökgenerator och rökskåp, samt kyla vid behov. Vi beslöt oss för att köpa lastbilen och starta upp våran sedan länge planerade verksamhet. Det som är lite kul med den här verksamheten är att den är mobil! Efter testning av diverse produkter beslöt vi oss för att dra igång. Vi kallar den  "rökbilen".

Vi röker kött- och fiskprodukter på traditionellt vis med alspån, utan andra tillsatser än kryddor och salt.

Det är ett gammalt, traditionellt hanverk som vi vill ta tillvara, och våra råvaror är av yppersta kvalitet. Vi köper kött från olika utvalda leverantörer. Vi lägger stor vikt vid att kunna informera våra kunder om varifrån våra produkter kommer. Det är viktigt för oss att köttet kommer från bra gårdar med god djurhållning.

Vi har gedigen kunskap om och stor erfarenhet av köttförädling genom rökning och saltning. Vi kommer också att tillverka korv av olika slag. Nya produkter provas fram efter hand.